Αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, τώρα!

στις

<!– @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } –>

Αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, τώρα!

Τα ναρκωτικά, καθώς και η διάθεση του ανθρώπου να βρεθεί σε κατάσταση ευφορίας, μέσω αυτών, είναι φαινόμενο χιλιάδων χρόνων πριν και ως τέτοιο δεν μπορεί να αλλάξει ούτε από τη μια μέρα στην αλλη, ούτε με τρομοκρατία – καταστολή, ούτε άλλο τόσο, δεν μπορεί να την αλλάξει και κανένα κόμμα, οργάνωση, κυβέρνηση.

Παρ’ όλα αυτά, κάθε κοινωνία – πολιτισμός διαφορετικά αντιμετωπίζει τα ναρκωτικά, τους χρήστες και τους διακινητές αυτού. Η καταστολή είναι «φαινόμενο» πρόσφατο (αν κανείς σκεφτεί την προϊστορία των ‘ναρκωτικών’) και δε κατάφερε τίποτα άλλο, εκτός από φυλακισμένους χρήστες και ελεύθερους πάμπλουτους εμπόρους. Φυσικό είναι, αφού οι έμποροι (για δικό τους όφελος) και οι αφελείς (αφιλοκερδώς) είναι αυτοί που, υποστηρίζουν την απαγόρευση – ποινικοποίηση.

Τα ναρκωτικά παρέα με την ποινικοποίηση είναι η πιο πετυχημένη συνταγή της εξουσίας για ενοχοποίηση, δίωξη, τρομοκρατία «ανεπιθύμητων» πολιτών, περιθωριοποίηση (!) των χρηστών και την εκμετάλλευσή τους μέχρι και ως «χαφιέδες».

Για την εξουσία τα ναρκωτικά είναι άλλοθι.

Σήμερα (!) όποιος θέλει να βρει ναρκωτικά, βρίσκει, αφού όπως προανέφερα, αυτοί που τα διακινούν, εκτός του ότι είναι ελεύθεροι (πως αλλιώς διακινούνται;), είναι και οι ίδιοι που ζητούν την απαγόρευση (σε δημοσιεύματα του Τύπου, εμπλέκονται εκτός από αστυνόμοι και δικηγόροι και…).

Το ζητούμενο, πλέον, δεν είναι η «προστασία» με καταστολή (έχει αποτύχει), αλλά η ενημέρωση (από μικρή ηλικία – σχολεία), η αποποινικοποίηση της χρήσης με παράλληλη διαχείριση σε «σκληρά – μαλακά», την ελεγχόμενη διανομή στους χρήστες («σκληρών ναρκωτικών») από γιατρούς σε Κρατικά Νοσοκομεία και εθελοντική απεξάρτηση με τη συμβολή «ειδικών κέντρων».

Παγκόσμιες οργανώσεις, ευρωβουλευτές, καθώς και εκθέσεις της ευρωομάδας, αποκαλύπτουν (προφανώς στους «αφελείς») πως το «ολλανδικό πείραμα» έχει επιφέρει θετικά αποτελέσματα από άποψη εγκληματικότητας, θανάτων από χρήση «σκληρών», μείωση της χρήσης των «σκληρών» – τοξικών ουσιών και κυρίως το σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου, (το «ολλανδικό πείραμα» επεκτάθηκε).

Στην Ελλάδα – και όχι μόνο – η αποποινικοποίηση – αντιαπαγόρευση των ναρκωτικών, θα έχει ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο μύθος του «απαγορευμένου καρπού», το κτύπημα της εγκληματικότητας, του «Marketing», το άδειασμα των φυλακών ( έχουν γεμίσει με χρήστες) και την ισότιμη αντιμετώπιση από την κοινωνία (ο ρατσισμός είναι πολύμορφος».

Τα «μαλακά» θα πωλούνται σε πιο χαμηλή τιμή, υπό τον έλεγχο του κράτους και τα «σκληρά» θα δίνονται στα νοσοκομεία»,

Συνάμα όμως θα κόψει, το «δικαίωμα» που έχουν τα ..«όργανα της Τάξης» να αυθαιρετούν εις βάρος των πολιτών, καθώς, και τα κέρδη από τους εμπόρους που λουστράρουν ως «καλοί χριστιανοί» της απαγόρευσης ενώ παράλληλα, με τη βοήθεια του σημερινού – νομικού -καθεστώτος, πλουτίζουν εις βάρος μας.

1992

ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΣ

Για την Πολιτική Κίνηση

Νέων του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s