BOULEVARD OF BROKEN DREAMS

στις

BOULEVARD OF BROKEN DREAMS

Σ’ ένα ταξίδι, στις λεωφόρους των λέξεων, στη χώρα των νοημάτων, το απαρέμφατο δε προσπερνιέται δίχως να συγκρουστεί με την παραποίηση και την ομοιότητα του ρήματος στη χρήση του, αλλά γραπώνει το νόημα και σ’ αναγκάζει να φρενάρεις καθώς με την αλλαγή της σελίδας, το νόημα που συναντάς ουδεμιά σχέση έχει με τη χαρά που σου προσφέρει η ένταξη σου σ’ αυτό το ταξίδι, που σκοπό έχει τη Ρήξη του Ενεστώτα που υπάρχει από την απουσία της εικόνας, μιας εικόνας συλημένης από την Ελίτ της οικονομίας και των γραμμάτων.

Κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα, μια κυβέρνηση στηριγμένη σ’ ένα ουσιαστικό, να μας έχει αλλάξει τα φώτα και από επίθετο σ ‘επίθετο να καταντήσουμε υποκείμενα δίχως αντικειμενική αξία.

Μια κυβέρνηση που μετασχημάτισε τους Σοσιαλιστές σε σοσιαληστές και εκποίησε τον κοινωνικό πλούτο σε μια χούφτα άχρηστων επιχειρηματιών που τόσα χρονιά καταφέρνουν χάρη των κυβερνήσεων, που απλόχερα τους προσφέρουν φοροαπαλλαγές και φθηνό προσωπικό, να υπάρχουν και να αυξάνουν τα χρήματα και την εξουσία τους.

Κυβερνήσεις που αντιλαμβάνονται τους πολίτες-εργαζόμενους ως οικονομικές νομισματικές μονάδες σε δείκτες πινάκων και ως οργανισμούς παρεμπόδισης της συγκοινωνίας.

Η δε σημερινή κυβέρνηση του Κ.Σημιτη, ασκώντας κοινοβουλευτική δικτατορία προς όφελος της φιλελεύθερης ολιγαρχίας περνάει όλα τα νομοσχέδια χειμώνα καλοκαίρι και κορδώνεται πως όλα τα καταφέρνει -στο όνομα της Δημοκρατίας – συμμαχώντας με την κατασταλτική αστυνομία και την ενοχοποιητική Δικαιοσύνη.

Εκσυγχρονισμένη στα μέσα, προβοκάρει τα πάντα, εκφυλίζει έννοιες και αλλάζει στόχο αλλά ποτέ τις Λέξεις που έχουν την δύναμη να διεισδύουν ως σύμβολα αφενός και ως μέσο επικοινωνίας που εισχωρούν στη συνείδηση.

Οι λέξεις Δημοκρατία, Σοσιαλισμός δεν έχουν φύγει από το λεξικό της κυβέρνησης, χρησιμοποιούνται όμως μόνο για την καθήλωση του κόσμου που αγωνίστηκε ή Πίστεψε γι’ αυτά κι έδωσε την πολίτικη εξουσία σ ‘αυτήν που στο όνομα και τη δύναμη αυτών των λέξεων μιας Ιστορικής συνέχειας, προχωράει στον ευτελισμό του νοήματος.

Η καθήλωση του κόσμου δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της πολίτικης κυβέρνησης Σημίτι άλλα και της έλλειψης κάθε νοήματος και κοινωνικού προτάγματος του Σοσιαλισμού και της Δημοκρατίας από την Αριστερά που δεν πείθει για άλλη λύση και διέξοδο από τον σκηνοθετημένο μονόδρομο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που χορεύουν για την ΟΝΕ και την καλοπέραση μιας Ελίτ.

Το πρόβλημα δε βρίσκεται στο τρόπο διαχείρισης αυτού του συστήματος οργάνωσης παραγωγής και διανομής αλλά στο Σύστημα αυτό καθ’αυτό που αφενός «απέδωσε» το ’70 αλλά έχει φρακάρει τα τελευταία χρόνια -χρόνια πέτρινα για τους παραγωγούς του πλούτου και ρόδινα, χρυσά για την φιλελεύθερη ολιγαρχία που φάνηκε ικανή μόνο στην κλοπή του κοινωνικοί πλούτου (ΠΥΡΚΑΛ,ΑΓΕΤ,ΟΤΕ ΟΣΕ κλπ,κλπ.) με τη βοήθεια των κυβερνήσεων.

1998

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s