Θεσσαλονίκη, 21/4/’99

στις

Θεσσαλονίκη, 21/4/’99

Ο αιώνας φεύγει όπως ήρθε. Τα Βαλκάνια φλέγονται με τη σύμφωνη θέση -δυστυχώς- της Σοσιαλδημοκρατίας που είναι στην ηγεσία της Ε.Ε.. Οι Η.Π.Α.-ΝΑΤΟ, παίρνοντας «γή και ύδωρ» από την Ε.Ε., ξεκίνησαν ένα πόλεμο στο όνομα των δικαιωμάτων και της ειρήνης, με σκοπό την παγκόσμια επικυριαρχία.

Οι λαοί ξαναδοκιμάζονται, αφού πρώτα αγνοήθηκαν από τις πολιτικές τους ηγεσίες, οι οποίες δεν διστάζουν να τους θυσιάζουν στη μηχανή του πολέμου. Οι πολίτες πριν(;) αυτοαναιρεθούν οφείλουν να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν μπορεί να γίνει από την πολυθρόνα δυστυχώς.

Σ’ αυτή τη κρίσιμη στιγμή ο μόνος δρόμος αντίστασης στο ΝΕΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ είναι τα πολύμορφα ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ. Η Άρνηση Στράτευσης είναι αρχικά η πρόληψη ενάντια στους πολέμους που ετοιμάζει η οικονομική και κοινωνική ελίτ και απαιτεί στέρεη θέση και συνειδητή πράξη, με βάση και ορίζοντα μια άλλη θεώρηση και φιλοσοφία ζωής και αντιμετώπισης των ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ. Στη σημερινή κατάσταση, το πρόταγμα της Άρνησης Στράτευσης υπερβαίνει το θεωρητικό, το ακαδημαϊκό, ξεπερνάει τα «Αν» και τα «Όταν» και συναντιέται με την απαίτηση του παρόντος για σταμάτημα ενός πολέμου που δεν προετοιμάζεται αλλά πράττεται και μάλιστα με την υπογραφή της κυβέρνησης «μας».

Στη χώρα μας, η Άρνηση Στράτευσης δεν ανταγωνίζεται αυτή τη στιγμή την απαίτηση υπεράσπισης από κατακτητικό στρατό, αντιθέτως είναι η έμπρακτη άρνηση ώστε να μη μετατραπεί ο ελληνικός στρατός σε στυλοβάτη του πολέμου που έχει αρχίσει το ΝΑΤΟ με τη βοήθεια της Ε.Ε,.

Το παράδειγμα ναυτών του ελληνικού στρατού, των σμηνιτών καθώς και των φαντάρων από τα στρατόπεδα εκπαίδευσης του στρατού ξηράς να διαμαρτυρηθούν και να αρνηθούν την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, υπό τη σημαία μάλιστα του ΝΑΤΟ, υποδεικνύει την ανάγκη απαίτηση συνεννόησης για κοινή δράση των ειρηνιστών, αντιμιλιταριστών, αρνητών στράτευσης και δημοκρατικών ευαισθητοποιημένων στρατιωτών, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο και αποφασιστικό κίνημα που θα γίνει φραγή στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια.

Στον αντίποδα των ΗΠΑ και της υποτακτικής-αυτοαναιρούμενης Ε.Ε. πρέπει να υπάρξει ένα πανβαλκανικό, ευρωπαϊκό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, με σαφή αντιεθνικιστικά χαρακτηριστικά, που θα προτάσσει τη φιλία-συνεργασία-αλληλεγγύη των λαών-δημοτών αυτού του κόσμου. Οι δημότες αυτού του κόσμου οφείλουν, αν θέλουν να έχουν αυτό το χαρακτηρισμό και να μην εκπέσουν σε όχλο και μάζα προς εκμετάλλευση από το αντιδραστικό ιδιωτικό (κεφάλαιο), να επιχειρήσουν την «έφοδο προς τα ουράνια», υπερασπιζόμενοι ανθρώπινες και περιβαλλοντικές αξίες έναντι των χρηματικών αξιών.

Οι δημότες βρίσκονται και δρουν σε ‘πατρίδες’. Πατρίδα είναι τα βουνά, τα λαγκάδια, οι θάλασσες, τα ποτάμια, το ζωικό βασίλειο, οι αγέρηδες και οι βροχές, οι γλώσσες που μιλούνται, οι θρησκείες που συνυπάρχουν για να ενώνουν, οι ράτσες, οι φυλές, τα έθνη με τους πολιτισμούς τους. Είναι οι ποιητάδες, οι συγγραφείς, οι επιστήμονες, το αρσενικό και το θηλυκό σε αγρότες, εργάτες, πρόσφυγες», άνεργους, κοινωνικά αποκλεισμένους, οι γέροι και οι νέοι, αυτοί που κοπιάζουν και ονειρεύονται, οι ρομαντικοί και οι ρεαλιστές μα OXI η κοινωνική-οικονομική ελίτ που εκμεταλλεύεται και καρπώνεται τους κόπους και τα έργα των άλλων, των παραπάνω, που είναι από κάτω και βιώνουν την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Η οικονομική και κοινωνική ελίτ δεν χωράει σε καμιά πατρίδα, δεν σηκώνει καμιά υπεράσπιση, αντιθέτως οφείλει να περάσει στην Ιστορία. Πατρίδα είναι η αφετηρία και ο βατήρας για τη συνεργασία-φιλία-αλληλεγγύη των δημοτών όλου του κόσμου και όχι το DΝΑ.

Είναι η υπεράσπιση του πολιτισμού, ενάντια στη βαρβαρότητα που γεννάει η τεχνητή διαχώριση, η άσκοπη περιχαράκωση, η φτώχεια υλική-πνευματική… με άλλα λόγια ο «πολιτισμός» της ελίτ. Τέλος, πατρίδα δεν είναι το ΚΡΑΤΟΣ των μηχανισμών καταστολής κι εκμετάλλευσης των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Δυστυχώς, ο στρατός αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά μηχανισμός υπεράσπισης της ελίτ και όχι της πατρίδας, της ανθρωπότητας.

Η καταδίκη σε 4ετή φυλάκιση του Λάζαρου Πετρομελίδη, αντιρρησία συνείδησης για πολιτικούς, φιλοσοφικούς λόγους, είναι η περίτρανη, σχεδόν άτεχνη, απόδειξη της υποκρισίας περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων (sic!) στη χώρα μας. Είναι η ρεβάνς και ο φόβος της στρατιωτικής ηγεσίας που βλέπει(!) μπροστά της τη μαζική άρνηση και αμφισβήτηση της εξουσίας της, η οποία γεννά μόνο κινδύνους για την ανθρωπότητα.

Η φυλάκιση του Λάζαρου Πετρομελίδη μας βρίσκει στη πρώτη γραμμή για άρνηση και αντίσταση στον πόλεμο που διεξάγεται αυτή τη φορά δίπλα μας και ως συνήθως από το NATO-HΠA.

  • ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΠΕΤΡΟΜΕΛΙΔΗ

  • ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

  • ΑΡΣΗ ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

  • ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ-ΔΗΜΟΤΩΝ

  • ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟ ΣΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΓιΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΥΝΑΣΤΗ – ΕΚΦΡΑΣΤΗ «ΜΕΓΑΛΩΝ ΙΔΕΩΝ» ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ

  • ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

Νίκος Καρανίκας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s