Ανοιχτή επιστολή προς Β. Πολύδωρα

στις

μετά την επίσκεψη-κατάληψη του Α.Τ
μετά την επίσκεψη-κατάληψη του Α.Τ

Ανοιχτή επιστολή προς Β. Πολύδωρα

Ο αναγνώστη μας Νίκος Καρανίκας απευθύνει μέσω τη «Κ.Ε.» ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα:

«Κύριε Πολύδωρα,

Εν έτη 2006 μ.χ. είστε υπουργός στη χώρα που ζω, εργάζομαι και σκληρά φορολογούμαι, ώστε να αμείβεστε πολλάκις περισσότερο από μένα και τους φορολογούμενους εργαζόμενους και εργαζόμενες αυτή της χώρας. Κάπως έτσι έχω και απαιτήσεις, όχι μόνο από εσάς αλλά και από το υπαλληλικό προσωπικό του υπουργείου σας.

Ύστερα από καταγγελίες και έρευνες κοινωνικών οργανώσεων διαπιστώθηκε ότι σε κάποια από τα καταστήματά σας οι υπάλληλοί σας παραφέρονται με αποτέλεσμα να έχουν οδηγηθεί αρκετοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ στα νοσοκομεία ή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κατάστημα στον Αγ. Παντελεήμονα (μεγάλη η χάρη του!) όπου όλο το προηγούμενο διάστημα προσφέρει απλόχερα ξύλο και βασανιστήρια σε ανθρώπους από το Αφγανιστάν και σε άλλους πρόσφυγες… αντί για ένα γλυκό του κουταλιού (που θα ταίριαζε σε φιλόξενο λαό) και έτσι έχουν δουλειά τα νοσοκομεία.

Αυτό το υπουργείο είναι μια ένωση παρόμοιων καταστημάτων. Τα περισσότερα έχουν καταγραφεί σε μνήμες ανθρώπων ως χώροι βασανιστηρίων. Το ήξερα αυτό, το ήξεραν όμως κι άλλοι άνθρωποι και δημιουργήθηκε έτσι μια συλλογικότητα για να κάνει κοινωνικό έλεγχο ενός καταστήματος που επισήμως χρηματοδοτείται μέσω της φορολογίας μας.

Η επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 5 Μαΐου, εν όψει του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, ήταν γενναιόδωρη: Προσφέρθηκαν άνθρωποι από την πανεπιστημιακή κοινότητα, από το Κοινοβούλιο – ελληνικό και ευρωπαϊκό (και αυτών μεγάλη η χάρη τους), από τον κόσμο της δημοσιογραφίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, από το δικαστικό σώμα και από το ελληνικό κοινωνικό κίνημα (Φόρουμ).

Για λόγους ευνόητους, τα κινήματα έχουν μέλη και φίλους. Το συγκεκριμένο Φόρουμ σας απέδειξε ότι έχει χιλιάδες, εμείς όμως ήρθαμε ελάχιστοι. Συγκεκριμένα, όπως θα σας ενημέρωσαν οι καλοπληρωμένοι (από μέρος των χρημάτων μας) υπάλληλοί σας, μυστικοί και φανεροί, δεν ξεπερνούσαμε τον αριθμό 200. Απ’ αυτόν τον αριθμό ανθρώπων μόνο 28 μπήκαμε στο κατάστημα που, όπως γνωρίζετε κι εσείς, δεν έχει πρόβλημα στενότητας χώρου αφού στοιβάζει πολλαπλάσιους και τους στέλνει στον αγύριστο.

Με χίλια ζόρια επέτρεψαν να δουν τον διοικητή τέσσερα άτομα. Οι υπόλοιποι στο ισόγειο σερβιρίστηκαν αγένεια, βία και τρομοκρατία. Οι υπάλληλοί σας κύριε Πολύδωρα σας χαρακτηρίζουν – και εγώ που νόμιζα ότι ήσασταν πολιτισμένος και μορφωμένος άνθρωπος (έτσι δείχνατε τουλάχιστον στην ΤV).

Ο συγγραφέας της επιστολής δεν είχε αυταπάτες για το ποιόν των υπαλλήλων, είχε όμως τύχη και γερή κράση και την έβγαλε καθαρή με νοσοκομείο κι όχι με νεκροτομείο, ώστε να σας υποβάλλει ένα ερώτημα.

Αν ασκείτε ΒΙΑ σε άνθρωπο τέτοιας συλλογικότητας, με τέτοια χαρτιά, τι γίνεται με τους ανθρώπους που καταλήγουν στα καταστήματά σας ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ και ΜΟΝΟΙ;».

4ο ευρωπαϊκό forum-Αθήνα
4ο ευρωπαϊκό forum-Αθήνα
Advertisements