για τις εκλογές στην σημερινή συγκυρία

στις

Είναι καιρός που ο κόσμος αποστασιοποιείται από τις πολιτικές των κυρίαρχων και το κάνει με τρόπους πολυποίκιλους [πλατείες, αγορά δίχως μεσάζοντες, κοινωνικά ιατρεία, άρνηση πληρωμής στα χαράτσια, διόδια’..].
Υπάρχουν όμως και οι προσωπικές διαφοροποιήσεις και αυτές είναι δύσκολο να τις υιοθετήσεις ως τακτική που σχηματίζει σώμα που διεκδικεί και αντιπαρατίθεται την κυριαρχία δημιουργώντας μια άλλη σχέση.  Οι προσωπικές στιγμές είναι απρόσμενες, έξω από κάθε σχέδιο και προκύπτουν όπως ένα ψαροκέφαλο στον οισοφάγο.

Στις εκλογές δεν αρκεί να μη βγει το πασοκ-νδ και σια, πρέπει να δημιουργήσουμε μια άλλη κατάσταση πιο ισχυρή από την σημερινή.

Ήρθε η ώρα για να αλλάξουμε σελίδα στην πολιτική του τόπου και ο χρόνος είναι λίγος για να μιλήσουμε όπως θα θέλαμε με τον κόσμο που διστάζει γιατί όλα τα χρόνια επένδυσε στις δημαγωγίες του πασοκ-νδ.
Αυτή η επένδυση όμως απέδωσε μόνο στα ταμεία των πλουσίων που είναι προϊστάμενοι και προστατευόμενοι των κυβερνήσεων που περάσανε.
ο μπόμπολας, ο λάτσης, ο νιάρχος, ο πε[ι]ρατικός, ο αγγελόπουλος, ο κόκαλης, ο βερδινιγίαννης, ο αλαφούζος, ο βιενόπουλος, ο ιωάννου και μια σειρά ακόμα πλουσίων, έχουν αποκτήσει δύναμη χάριν των κρατικών διευκολύνσεων από τις νδ-πασοκ κυβέρνησεις.
Φορολογική ασυλία, έργα- κατασκευές υπερτιμολογιμένα, θαλασσοδάνεια, είναι η μοναδική ικανότητα που την ονομάζουν επιχειρηματικότητα. Άχρηστα σκουλήκια που ευημερούν χάριν του κράτους. Εγκληματίες, κλέφτες ζωών που χάριν των κυβερνήσεων αυτοαποκαλούνται επιχειρηματίες.
Για να δούμε πόσο επιχειρηματίες είναι με κυβέρνηση της αριστεράς, για να δούμε πόσο ανταγωνιστικοί είναι σε περιβάλλον εχθρικό όπως είναι αυτό που ζούμε οι εργαζόμενοι!
Για να δούμε πόσο πλούσιοι θα είναι αν φορολογηθούν για να διαγράψουν το χρέος και να σώσουν την ελλάδα  [όπως λένε σε εμάς τους εργαζόμενους και τους μικροεπιχειρματίες], για να δούμε πόσο πλούσιοι θα είναι αν πληρώσουν χαράτσια, αν υπερτοκιστούν οι οφειλές-χρέη και αν όλα αυτά έχουν αναδρομική ισχυή για τα τελευταία 10 χρόνια!
Για να σας δούμε ρε τζάμπα μάγκες τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, πόσο θα αντέξετε με αριστερή κυβέρνηση; και η δικιά σας κατάρρευση δεν θα σημαίνει και κοινωνική διάλυση, σε αντίθεση με την κατάρρευση των εργαζόμενων, της νεολαίας, των συνταξιούχων που είναι κοινωνία.

Ας το πάρουμε απόφαση ότι είναι ευκαιρία να αναδείξουμε το δικό μας πρόγραμμα, το δικό μας όραμα, τον πολιτισμό, την ισότητα, την άμεση δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την συνεργασία, την αυτοδιαχείριση των ζωών μας,  το παιχνίδι, την ελευθερία και όλα αυτά για να κυριαρχήσουν θα πρέπει να τελειώνουμε με όλα αυτά τα καθάρματα που χορεύουν πάνω μας γιατί τους δίνει την δυνατότητα η κυβέρνηση.  Αυτό κάνει τον κόσμο να τρέχει στην δύναμη, αυτό εκμεταλλεύεται η δύναμη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερά γίνεται δύναμη, λόγο της συγκυρίας και της στάσης που κράτησε σ αυτήν, λόγο της φτώχειας των εργαζόμενων που ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά του και χάριν του προγράμματος, των προτάσεων του με την καθαρή θέση ενάντια στους πλούσιους και γίνετε αυτήν την εποχή η βασική επιλογή των εργαζόμενων και η απαίτηση  είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση της αριστεράς [αυτό που δεν κατάφερνε για χρόνια να ξεστομίσει]. Αυτή η πρόταση είναι η βασική πρόταση που συσπειρώνει τον κόσμο μαζί μας.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω, θα σταθούμε απέναντι στα προβλήματα με την υπευθυνότητα που  δίνει η δύναμη της ανατροπής που δίνει ο λαός.

Η δυνατότητα να αλλάξουμε τις συνθήκες ζωής μας, μέσα από την οργάνωση, την αλληλεγγύη μας, αλλά και μέσα από την πολιτική χειραφέτηση, οργανώνοντας και διεκδικώντας αριστερή αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα σταθεί απέναντι στην βαρβαρότητάς τους, είναι πρόταση εφικτή.

αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς,

τους ανατρέπουμε
υ.γ.

ας μην ακυρώσουμε αυτήν την κατάσταση με επιστροφή στην αντιδημοκρατική εγωιστική  συμπεριφορά στελεχών και τάσεων με  διαφορετική εκφώνηση, άλλο πρόγραμμα και τακτικές[όπως η άκυρη και εκλογικά ηττημένη κουβέντα για ευρώ, δραχμή και έξοδο από την ε.ε.]. Αυτή η κουβέντα, δεν βοηθάει δεν παράγει πολιτική ούτε κάποιο όραμα αλλά μόνο φοβία στην κοινωνία και αποπροσανατολισμό από την πολιτική μας που είναι κοινωνικά αποδεκτή γιατί έχει στο κέντρο του, στον πυρήνα του, την τάξη που υποφέρει ενώ παράγει όλο τον πλούτο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s