οχι στην αποχη

στις

.

όχι στην αποχή.

Η Λουίζ Μισέλ υποψήφια στις εκλογές

Με την ίδια λογική που λέμε ότι το αστικό κοινοβούλιο δεν είναι κομμουνισμός και δεν εγγυάται την πορεία του σοσιαλισμού. Οι εκλογές αλλάζουν την ζωή μας προς το χειρότερο όταν η δυνατότητα που παρέχεται είναι αρκετή για να τοποθετεί δυνάμεις καταστολής στο διαμαρτυρόμενο πλήθος, να μειώνει τις συντάξεις, να κατεβάζει τον βασικό μισθό στα 400 ευρώ, να μετατρέπει τους δρόμους σε λεωφόρους του κέρδους, να καταστρέφει βουνά, λίμνες, ποτάμια, θάλασσες, χωριά πολιτισμούς, για να βγεί χρυσός και άλλα πολλά..

Είναι μεγάλη αυταπάτη να πιστεύεις και να στηρίζεις την στρατηγική σου και τα όνειρά σου, σε ένα δόγμα όπως είναι η στρεβλή άρνηση του κοινοβουλευτισμού, με άξονα τον αντιεκλογικισμό [ η παρισινή κομμούνα ήταν η συνέλευση των εκπροσώπων από τα διαμερίσματα του δήμου και ήταν εκλεγμένοι- θα ήθελα να μπορεί να είναι κληρωμένοι ]. Η αποχή από την εκλογική διαδικασία, δίχως την ερμηνεία της συγκυρίας είναι δογματισμός και όχι μόνο πρακτική αφέλεια που βάση νόμου ενισχύει κάτι άλλο από αυτό που ίσως επιδιώκει. Από την άλλη είναι αυταπάτη να νομίζουμε ότι ο κοινοβουλευτισμός διασφαλίζει την πορεία του σοσιαλισμού.

Στις εκλογές αυτές η αποχή δεν είναι απάντηση πολιτική που υπερασπίζεται κάτι, γιατί την ερμηνεία την δίνει η ισχύ δηλαδή το αποτέλεσμα. Τι να ερμηνεύσεις την επομένη των εκλογών αν η αποχή είναι ας πούμε 60% και το πασοκ-νδ-λάος και σία έχουν το 30%; θα καταρρεύσει ο κρατικός μηχανισμός; δεν θα εκλεγεί κυβέρνηση; θα κοινωνικοποιηθούν τα αγαθά; θα σταματήσει η μπουλντόζα του μπόμπολα να σκάβει για χρυσό με την προστασία της αστυνομίας; Όχι.

Η επανάσταση είναι απάντηση, αλλά ως διαδικασία, πυκνή σε γεγονότα και συμβάντα [ και όχι ένα γεγονός ]. Θα διαπεράσει όλα τα πεδία που σήμερα ασκείται η εξουσία, για να τα μετασχηματίσει, να τα ακυρώσει, να τα καταστρέψει, να τα αλλάξει, να τα αρνηθεί και έτσι παράλληλα να δημιουργεί την κοινωνία των ελεύθερων συνεργαζόμενων συνεταιριζόμενων ανθρώπων δίχως κράτος- κεφάλαιο και την εμπορευματοποίηση των αγαθών και των σχέσεων. Ένα από τα πεδία που  διαμορφώνονται οι  όροι της καθημερινότητάς μας είναι η κυβέρνηση, το κοινοβούλιο του. Δεν αφήνουμε το πεδίο του κοινοβουλευτισμού και δεν το αφήνουμε επειδή  το κοινοβούλιο έχει σχέση με το κράτος και εμείς ως πολίτες έχουμε σχέσεις εκτός από το κεφάλαιο  και με το κράτος και αυτά όλα έχουν σχέση με την κυβέρνηση.

Γιαυτό εμπλεκόμαστε με τις εκλογές γιατί μας ενδιαφέρει να ασχοληθούμε και με το κράτος  που απλώνει τα χέρια του όπου θέλει, άρα και στις τσέπες των πλουσίων αν η κυβέρνηση είναι αριστερή. Οργανώνουμε παράλληλα τον κοινωνικό και πολιτικό μας αγώνα και χειραφετούμαστε. Η ανατροπή στην Ελλάδα είναι μήνυμα στην Ευρώπη, στον κόσμο όλο. Σ’ αυτές τις εκλογές καλύτερα να ψηφίσω δίχως αυταπάτες παρά να απέχω με αυταπάτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί στην συγκυρία την ελπίδα να ενεργοποιηθεί το δίκαιο και να υπερασπιστεί τον λαό, την νεολαία, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, την φύση, τα κοινά αγαθά, έχοντας εκλεγεί αυτοδύναμη. tumblr_nbwyhg0Grr1s5qhggo1_500

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s