να κάνουμε μια πλάκα στην ιστορία [ και στα λαμόγια]

στις

…με αφορμή την κίνηση 127 νέων φοιτητών και εργαζόμενων που ήταν στο πασοκ [και όχι στην κυβέρνηση ως στελέχη] και δηλώνουν στήριξη στον συριζα.

…αλλά και 2 λόγια για τα  παράσιτα και λαμόγια που είναι χρόνια στην πολιτική και δηλώνουν στήριξη στον συριζα

Κάνουν κριτική οι καθεστωτικοί, αλλά και οι πανικόβλητοι αριστεροί για την μετακίνηση των ψηφοφόρων προς τον συριζα
δεν θα απολογηθούμε που μας ψηφίζει κόσμος που δεν ψήφισε ποτέ άλλοτε αριστερά.
Το πλήθος που ψήφισε και θα ψηφίσει για πρώτη φορά σύριζα είναι το πλήθος που το χειραγωγεί χρόνια η δουλιά, το κεφάλαιο, η αγορά, οι πλούσιοι δηλαδή,  με τις κυβερνήσεις τους και τα μ.μ.ε..
Δεν έχουμε ευθύνη για το από που έρχονται, ούτε για τις συνήθειές τους που είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης άσκησης εξουσίας από τις δυνάμεις που επωφελούνται από την διαιώνιση της σημερινής κατάστασης.
Τα παράσιτα είναι μικροοργανισμοί που χρειάζονται οργανισμούς μεγάλους υγιείς για να ζήσουν [το πασοκ είναι οργανισμός που πεθαίνει γιαυτό το παρατάνε όλοι και όλες] το αν θα ζήσουν και τι θα κάνουν τα παράσιτα,  εξαρτάται από τις αντιστάσεις και την αυτοπροστασία του οργανισμού.
Παρόλα αυτά, δεν είναι όλο το χειραγωγημένο ή μετακινούμενο πλήθος λαμόγια και παράσιτα, αντιθέτως είναι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι που βρήκαν την ευκαιρία να ταρακουνηθούν και να ταρακουνήσουν το σύμπαν της πολιτικής οικονομίας.
Ασυνείδητα αλλά με κοινωνικό και προσωπικό σκεπτικό, προέκυψε μια νέα πολιτική σχέση με τον συριζα που ήταν ήδη γνωστός από τα κινήματα και την βουλή φτιάχνοντας ένα κοκτέιλ  με τον Τσίπρα, στην επίσημη και δημόσια έκφραση της πολιτικής,  καλώντας σε καθαρή εντολή για κυβέρνηση της αριστεράς.
Από μόνο του αυτό είναι ριζοσπαστικό μέσα στον πολιτικό στίβο, γιατί αυτή η σχέση έχει στον πυρήνα της την αριστερά.
Αυτό που συμβαίνει με την χρονικά γρήγορη μαζικοποίηση του συριζα και από κόσμο που δεν είχε σχέση με τα κοινά, τον συνδικαλισμό και την μαχόμενη κεντρική πολιτική,
είναι σημαντικό γιατί αποτελεί συμβάν που επηρεάζει όχι μόνο τον κόσμο που μπαίνει στον συριζα αλλά τον όλο συριζα.

Δείχνει την έλλειψη δημοκρατίας και την κρίση εκπροσώπησης που υπάρχει τόσα χρόνια στην »πολιτεία »μας, πετώντας τον περισσότερο κόσμο έξω από τα κέντρα αποφάσεων, έξω από διαδικασίες διαβούλευσης, έξω από την πολιτική χειραφέτηση.

Ο συριζα εκφράζει και εκπέμπει, μια πολιτική των πολλών, με όρους συμμετοχής και δημοκρατίας. Γι αυτό  πρέπει να προστατέψουμε αυτήν την επιθυμία για συμμετοχή, από τις σεχταριστικές και δημαγωγικές συμπεριφορές, να φροντίσουμε να μην βρουν σώμα και έδαφος να το τρώνε παρασιτικά οι καιροσκόποι.

Να φροντίσουμε όμως να βρει ρόλο, έδαφος, χρόνο, ο κόσμος που δεν έχει εμπειρίες πολλές και έρχεται στον συριζα εθελοντικά αλλά πιεσμένος από τα προσωπικά και όπως είπα έρχεται με τις συνήθειές του και χειραγωγημένος.

Οι αριστερές αξίες, οι αρετές των ανθρώπων που συνέρχονται για ευγενή σκοπό, η αλληλεγγύη και το πρόγραμμα είναι αρκετά για να χαρούμε γιαυτό που συμβαίνει και να προσμένουμε πολλά.

Ας μη χαρίσουμε την ιστορική ευκαιρία της κοινωνικής ανάτασης στους αντιπάλους μας που στέκονται εχθρικά προς την τάξη μας, τον κόσμο της, του πολιτισμού δηλαδή.

Να δράσουμε γρήγορα, όχι όμως βιαστικά υποτιμώντας την μοναδικότητα του κάθε ατόμου που έρχεται στον συριζα  και με την αριστερά  σε πρωταγωνιστικό ρόλο να κάνουμε μια πλάκα στην ιστορία, αλλάζοντας τους συσχετισμούς ενισχύοντας και δημιουργώντας νέες κοινωνικές σχέσεις.

νίκος καρανίκας

υ.γ

1. μερικές συνεργασίες γίνοντε για να αποδυναμωθεί ο εχθρός ή για να μην προσκολλήσουν σ αυτόν.

2.το κείμενο πριν γίνει έτσι, αποτέλεσε σχόλιο – απάντηση σε διάλογο στο f.b

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s