Ο τοπος ειμαστε εμεις, χωρις αυτους

στις

.A101044~Time-Passage-II-Graig cossey Adolph gottliebΚάθε πράξη διαμαρτυρίας, αντίστασης και ξεσηκωμού του κόσμου ενάντια στην κυβέρνηση και την ψήφιση των μνημονιακών μέτρων, είναι πράξη  για να σωθεί ο τόπος.

Ο τόπος συμπυκνώνει κάθε νόημα αντίστασης αφού είναι το κοινό καθώς συμπεριλαμβάνει εμάς τους ανθρώπους, δίνει πολιτικό νόημα και σε ότι είναι γύρω μας.
Βουνά, λίμνες, δάση, θάλασσα, ποτάμια είναι για πούλημα ως εμπόρευμα σε ιδιώτες. Τα λιμάνια, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, οι δρόμοι μετατρέπονται σε πρόβλημα για τους μη έχοντες και τόποι δύσβατοι αφού πάνε στα χέρια φίλων και γνωστών της κυβέρνησης.

H ΔΕΗ είναι ο τόπος μου όπως και οι επικοινωνίες, που μαζί με το νερό θα με φέρουν σε δύσκολη θέση αφού θα γίνουν τόποι σύγκρουσης συμφερόντων.

Tο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης θα κάνουν τον τόπο κατοικίας μια κρύα κόλαση που καταστρέφει την κοινωνικότητα και την ελευθερία κινήσεων σε ένα τόπο που του επιτίθενται συμφέροντα κερδοφορίας.
Οι ανθρώπινες σχέσεις συντρίβονται στον τόπο που υλοποιούνται μέτρα που τον κάνουν εχθρικό.

Ο πλούτος στους πλούσιους και ας μην τον δημιούργησαν αυτοί.
Ο τόπος κινδυνεύει αν δεν τον υπερασπιστούμε από την μανία αυτής της πολιτικής, αυτής της κυβέρνησης και η πράξη αντίστασης θα πρέπει να είναι τόσο μαζική που να μην αφήνει χώρο για αυτούς.
Η πράξη αυτή φέρνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε κατάσταση ενεργητικής πολιτικής κάνοντας την αριστερά λύση πολιτική μέσα από το αίτημα για εκλογές τώρα.
Να αποφασίσουμε αν θέλουμε τα μέτρα που μας επιβάλουν για τον τόπο και για εμάς, να αποφασίσουμε για τον τόπο μας γιατί είμαστε μέρος του και όχι εξολοθρευτές του.
Κάθε φόβος και δισταγμός είναι συμπόρευση στο καταστροφικό έργο μιας μειοψηφίας που είναι όμως οι πιο πλούσιοι του τόπου.
Κάθε δισταγμός θα κάνει την φτώχεια καθεστώς και τις πολιτικές δυνάμεις που κυβερνάνε τόσα χρόνια θα τις ανανεώσει αντί να τις συντρίψει.
Ας σκεφτούμε τον Μάιο και τον Ιούνιο που πέρασαν. Μέσα στην δίνη των εξελίξεων μια πράξη εκλογική έδωσε σε μια ελίτ την δυνατότητα να μετατραπεί το μέλλον, ο κάθε τόπος σε ένα πρόβλημα και όχι σε μια απόλαυση.
Απλά και αποτελεσματικά χάριν των κυβερνήσεων τους, δηλαδή πασοκ νδ.

Τόσο απλά δίχως θαύματα, μόνο με την δύναμη του κράτους, που και αυτή την απέκτησαν χάριν της ψηφοφορίας που κέρδισαν στις εκλογές και αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Τόσο απλά, αν σκεφτούμε την πράξη της ψηφοφορίας, των εκλογών, όμως τόσο πολύπλοκα μέσα στην ιστορία της χειραγώγησης που κάνει αυτήν την συγκυρία  μια μεγάλη ευκαιρία να ξεπεραστούν  σχέσεις εξάρτησης και να δημιουργηθεί μια νέα σχέση του κόσμου με την δυνατότητα της αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ  και να κυβερνηθεί αυτός ο τόπος από μια νέα πλειοψηφία που θα είναι από μόνη της η απάντηση στο τι θα κάνουμε αρκεί να μπει ενεργά στο ανοιχτό σχέδιο που διαμορφώνει  η συμμετοχή, η αλληλεγγύη, η δημοκρατία σ όλα τα πεδία, μέχρι τα όριά της.
Αρκεί να προχωρήσουμε στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης, αλλάζοντας τους συσχετισμούς.
Η αριστερά που στρέφεται στις ιδεοληψίες για να αποφύγει την πολιτική ανατροπή είναι μια μικροαστική σέχτα αποκομμένη από τις επιθυμίες και τις ανάγκες του κόσμου, αγκυροβολημένη στις γραφειοκρατίες της τάξης και της φράξιας, βολεμένη σε κοινοβουλευτικά έδρανα γκρίνιας και μιζέριας.
Η ηγεσία του κκε δεν κάνει τίποτα άλλο από το να περιχαρακώνεται αδιαφορώντας όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για τον δικό της κόσμο που δυσκολεύεται να απαντήσει στο ερώτημα :γιατί όχι τώρα;
Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά αποφασίζει ακόμα πιο περιχαρακωμένες πολιτικές σε μια αόριστη ταυτότητα, σε έναν επικίνδυνο αυτισμό.
Είναι μια κρίσιμη εποχή και η άρνηση τους να συνταχτούν στο πολιτικό κάλεσμα για κοινή κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν  πέρα της πολιτικής, κρατώντας τα πάθη τους πάνω από το λογικό που είναι η ανατροπή.
Οι μέρες που έρχονται πρέπει να γίνουν πράξεις που θα ξεπεράσουν αυτές τις αγκυλώσεις και θα ενώσουν όλο τον κόσμο που επιλέγει την αντίσταση και την κάνει πολιτική πρόταση για εκλογές με την αριστερά νικηφόρα ενός σχεδίου για κυβέρνηση που θα βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο αυτής της οικονομίας, αυτής της πολιτικής.
Οι απεργίες από μόνες τους και μόνες τους δεν φτάνουν για να ρίξουν την κυβέρνηση, θέλει κοινωνικό ξεσηκωμό με πυρήνα τον κόσμο που δεν αντέχει από την φτώχεια, την ανεργία, τον αποκλεισμό.
Θέλει να περικυκλώσουμε όχι μόνο την βουλή αλλά και σ όλη την χώρα, σε κεντρικά σημεία να αναδείξουμε τον τόπο ως τόπο αντίστασης, να δείξουμε την δύναμή μας.
Να πέσει η κυβέρνηση αλλά να μην πέσει στα κεφάλια μας κάνοντας την άκρα δεξιά συνομιλητή του κόσμου που αντιστέκεται και διαμαρτύρεται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ  αποτελεί την τόλμη, την ενότητα των διαμαρτυριών και των αντιστάσεων και ο Αλέξης Τσίπρας  ως πρόεδρος και δημόσια έκφραση συμπυκνώνει το ηθικό πλεόνασμα απέναντι στο καθεστώς με ηγέτες τον κάθε Σαμαρά,  Βενιζέλο.
Αυτό είναι που αντιλαμβάνεται ο λαός και συντάσσεται με τον σύριζα, την ελπίδα και την γενναιότητα για μια άλλη πολιτική.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s