εκλογικες συνεργασιες

στις

Breon O`Casey

Οι δημοτικές εκλογές όπως και οι υπόλοιπες έχουν μια αξία όσο μπορούν να καθορίσουν την πολιτική που θα ακολουθηθεί. Η αριστερά παρεμβαίνει σ αυτές με προγραμματικές θέσεις και στόχους με σκοπό να κερδίσει τον αντίπαλο και όταν δεν κερδίζει ξέρει ότι πρέπει να συνεχίσει. Όμως αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να καθοριστεί από κάποια σημεία όπως οι συνεργασίες ακόμα και αν ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα. Οι συνεργασίες έρχονται να υπηρετήσουν το πρόγραμμα και τον αγώνα έχοντας ως επίδικο την συσπείρωση της δυνατότητας για νίκη και την αποδυνάμωση του αντίπαλου.

Ο Βουδούρης αποτελεί συνεργασία και όχι ένταξη στο κόμμα. Η συνεργασία γίνεται για να χάσουν οι δυνάμεις του μνημονίου που κυβερνάνε και χαράζουν πολιτική. Στις συνεργασίες χωράνε όσοι δεν κυβέρνησαν δηλαδή υπουργοί και μετάνιωσαν ή διαφώνησαν με τα άλλα μνημόνια και παραιτήθηκαν προκαλώντας ζημιά στο μπλοκ το κυβερνητικό. Ζημιά είναι να κατέβει το ποσοστό και να κινδυνεύει με πτώση η κυβέρνηση.

Οι συνεργάτες δεν παράγουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ούτε καθορίζουν το πρόγραμμα. Αυτό που θα καθορίσει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κοινωνικές συνεργασίες και συμμαχίες, το πρόγραμμα που θα ακολουθεί το κόμμα, οι συνεργάτες και ο λαός για όφελός του. Ο αγώνας για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι σοβαρός γιατί έχει να αντιπαλέψει τον Καλλικράτη και τα μνημόνια. Όλα τα άλλα είναι για το καφενείο.

Πολιτική κάνουμε με σκοπό να κερδίσουμε τον εχθρό, τον αντίπαλο και όχι να κοιταζόμαστε στο ναρκισσιστικό καθρέφτη. Η Αριστερά δεν είναι για διαλογισμό καθαρότητας που οδηγεί στην σέχτα, στην ήττα και στο περιθώριο, αλλά οφείλει να παλέψει και να νικήσει ώστε ο λαός να ορθοποδήσει και το κεφάλαιο να δυσκολευτεί, μέχρι και να χάσει το πεδίο δράσης στην πολιτική ατζέντα της καθημερινότητας. Η κυβέρνηση της αριστεράς, η αριστερή κυβέρνηση αυτό έχει να κάνει και γι αυτό η σοβαρότητα είναι απαραίτητη, βάζοντας την λογική πάνω από τους συναισθηματισμούς και το θυμικό.
Η κριτική που γίνεται διαχωρίζεται σ αυτήν που θέλει να συμβάλει στην επιτυχία του αγώνα και σ αυτήν που σκοπό έχει να πλήξει αυτόν τον αγώνα. Οπότε να με συμπαθάτε όσοι και όσες έχετε ως αφετηρία τις δικές σας στρατηγικές ( κκε, ανταρσια κτλ) αλλά οι κριτικές σας δεν χωράνε γιατί είναι αποτέλεσμα τις παθογένειας σας. Δεν συμβάλλανε αυτές οι δυνάμεις ούτως ή άλλως τον Μάιο και Ιούνιο των προηγούμενων εκλογών με την άρνηση τους να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είμαστε σε ανθρωπιστική κρίση, με ιδιωτικοποιήσεις των κοινών αγαθών , όπως το νερό, η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ κτλ. και την διάλυση των νοσοκομείων. Αυτό καθορίζει τι είναι πολιτική και τι ιεραρχεί στην συγκυρία και όχι η ιδεολογία που δεν κάνει πολιτική αλλά θεωρία για καφενεία και ας πεθαίνει ο κόσμος.

Προφανώς ο Στάλιν είχε δίκιο όταν πρότεινε μέτωπο με τους καπιταλιστές για να ηττηθεί ο φασισμός και όχι οι τροτσκιστές που βάλανε τον διεθνισμό μπροστά και μοίραζαν γαρύφαλλα στους στρατιώτες. Τώρα δεν έχουμε τον φασισμό και δεν έχουμε συνεργασία με καπιταλιστές. Αλλά έχουμε την φτωχοποίηση και ιδιωτικοποίηση των κοινών αγαθών. Αυτά θα τα σταματήσουμε με συνεργασίες που θα υπηρετούν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ενάντια στα μνημόνια και τις ιδιωτικοποιήσεις.

65593_447818081956726_2020933696_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s