Αυτη η ανοιξη ειναι δικια μας

στις

.

william neill
william neill

Στην επαρχία όπως την έζησα σ αυτές τις εκλογές και όπως έμαθα έτσι έγινε και στην υπόλοιπη ελλάδα, επικράτησε η διαπλοκή, οι εκβιασμοί, τα ρουσφέτια. Και λόγω της κρίσης και της φτώχειας έγινε πανζουρλισμός.
Μιλάμε ότι πολύ χρήμα έπεσε (στην Αλεξάνδρεια ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο! ευρω) από τα δυο στρατόπεδα συμφερόντων. Η διαφορά με πριν 10 χρόνια είναι ότι δεν είναι κομματικό κρατικό χρήμα, είναι προσωπικό! ατομικό των επικεφαλής. Δεν συσπειρώνονται ιδεολογικά, ούτε κινητοποιούνται ορμώμενοι από αισθήματα που προκύπτουν από την πολιτική αντιπαράθεση και αγωνία. Κατάγονται από νδ-πασοκ και τρέχουν χάριν της παλιάς δυναμικής -συνήθεια πολιτικής έκφρασης και εκδήλωσης που πάραυτα είναι και κάτι σαν πανήγυρη.
Όμως αυτό που κάνει την αλλαγή των σχέσεων είναι ότι τώρα τους κομματικούς και ιδεολογικούς μηχανισμούς τους πολιορκεί η ατομική σχέση εξαγοράς και γιαυτό το χρήμα είναι άμεσο, τρέχει στην αγορά ήδη. Η διείσδυσή είναι ακόμα μεγαλύτερη στα φτωχά λαϊκά στρώματα αλλά γίνεται δίχως αξίες, δίχως αυταπάτες ιδεολογικές, δίχως ηθική.
Επίσης η διαφορά με τα παλιά είναι ότι τώρα αυτά τα λεφτά αφού είναι από την τσέπη τους, πρέπει άμεσα ( στα 5 χρόνια ) να ξαναγυρίσουν πίσω, οπότε θα τα στερήσουν από έργα που θα υπερτιμολογηθούν και από τις μίζες. Συνάμα όταν τα λεφτά φεύγουν από την ατομική τσέπη και λογαριασμό απαιτούν και πιο σκληρό μηχανισμό ελέγχου της εκλογικής διαδικασίας. Οπότε θα έχουμε αφαίρεση δυνατοτήτων για τις πόλις αυτές. Θα αλλάξει δηλαδή ακόμα χειρότερα η κατάσταση . Δεν θα την φάνε μόνο τα μνημόνια , θα την φάει και η διαπλοκή.
Η διαφορά με την αριστερά είναι ότι πορεύεται πάντα με αξίες, με γνώμονα την δημοκρατία, την περισσότερη δημοκρατία και όλα με διαφάνεια και με ευγενή κίνητρα, με στόχο και σκοπούς που συμπεριλαμβάνονται οι άνθρωποι και τα αγαθά με όρους συμμετοχής και αγάπης για το κοινό καλό.
Η αριστερά δεν είναι σύνθημα, είναι οι πράξεις της διαμορφώνουν αισθητική, ηθική, τρόπο κατανοησημότητας της πολιτικής και δημιουργεί το αύριο σήμερα.
Γι αυτό και πράξεις όπως η διαπλοκή και η εξαπάτηση δεν είναι λαοφιλής και ας κερδίζει τις πράξεις του κόσμου. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να είμαστε χαρούμενοι γιατί δεν συμμετέχουμε σ αυτήν την αηδία, δεν είμαστε δίχως ηθική, δίχως αισθητική, δεν αγωνιζόμαστε δίχως να επιδιώκουμε το ωραίο των πράξεων μας και αυτά όλα είναι αλληλένδετα, διαμορφώνοντας την αριστερά που κατανοεί ο κόσμος ως αριστερά των πράξεων και όχι μόνο των λόγων. Στην Αλεξάνδρεια με τον Γιώργο Σπυρίδη και την ¨συνεργασία πολιτών’ γι αυτό τον λόγο περάσαμε πολύ ωραία στην εκλογική διαδικασία και ας μας έφαγε η διαπλοκή και δεν το βαζουμε κάτω

Αυτήν την Κυριακή  ο Βόλος με τον Πατσιαντά Μαργαρίτη, η Αθήνα με τον Σακελαρίδη, η Αττική με την Δούρου…και η Ελλάδα όλη με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν την ανατροπή πράξη, εισάγοντας μια άλλη πολιτική, που κουβαλάει την ηθική της γιατί νοιάζεται για τον κόσμο όλο και  θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη.

Ανατροπή, ούτε βήμα πίσω

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s