Ανασταση και κοινος λογος

1954_crucifixion_('hypercubic_body')_01

Οι διεθνείς Του Θεού σε μια πολιτισμένη πολιτεία.

Αυτές τις ημέρες βλέπουμε και ακούμε τα έργα που έκανε το χριστιανικό κίνημα, η 2η Διεθνής Του Θεού( δίχως όνομα), με αφορμή την Ανάσταση. Απ όλες τις θεότητες, είναι αυτή, Του Θεού, που δεν τίμησε τα έργα και τα μνημεία των θεών που πίστευαν οι λαοί καθώς κατακτήθηκαν από τις διεθνείς Του. Κατέστρεψαν ναούς οι δευτεροδιεθνιστές Χριστιανοί από την εποχή του Κωνσταντίνου και πέρα, καταστρέφουν και τώρα οι τριτοδιεθνιστές Μωαμεθανοί με την Φράξια των Ισλαμιστών, γκρεμίζοντας και καταστρέφοντας κάθε τι που δεν θυμίζει Ισλάμ.

Στους αιώνες που πέρασαν οι λαοί χειραγωγήθηκαν από τα ιερατεία και τα ιερά κείμενα, αλλά παράλληλα χειραφετήθηκαν με αφορμή τα ιερατεία και με οδηγό τα κείμενα. Επαναστάσεις και εξεγέρσεις που χάραξαν το μέλλον των επαναστάσεων με το σταυρό στο χέρι για την ισότητα και την δικαιοσύνη, έγραψαν και ενέπνευσαν τους επαναστάτες και τις επαναστάσεις των τελευταίων δύο αιώνων με την κοκκινόμαυρη σημαία και το σφυροδρέπανο στο χέρι.

Η Αγάπη, η Ισότητα και η Αλληλεγγύη είναι τα μόνα κοινά – δόγματα -που έχουν οι τρεις διεθνείς Του Θεού και βοηθούν τις κοινωνίες.
Οι άθεοι ας μην λειτουργούμε απαξιωτικά απέναντι στις θρησκείες και ας σκεφτούμε πως οργανώνεται μια πολιτεία που έχει απ όλα τα θρησκευτικά δόγματα. Η ανεξιθρησκεία δίχως τον έλεγχο από την πολιτεία οδηγεί εύκολα και στην μισαλλοδοξία.
Μια πολιτισμένη κοινωνία δεν πρέπει να επιτρέπει την επιθετική εκδήλωση και τον προσηλυτισμό από τις θρησκείες. Ενώ αντίθετα τιμώντας τον κόσμο Του Θεού πρέπει να αναδεικνύει μόνο τα κοινά δόγματα, όπως η Αγάπη και Αλληλεγγύη. Η μπούρκα ας πούμε και οι σταυροί στα δημόσια κτήρια δεν πρέπει να επιτρέπονται ως δημόσια έκφραση γιατί έχουν επιθετικό χαρακτήρα.
Ενώ η Αγάπη, η ισότητα και η Αλληλεγγύη αναδεικνύει την δυνατότητα της συνύπαρξης με όρους δημιουργικούς, γιαυτό αυτές τις μέρες ταιριάζει σ όλο τον κόσμο ο πυρήνας του λόγου της Ανάστασης.

1951_christ_of_saint_john_of_the_cross_02

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s