έχουμε την δυνατότητα

10262151_1500815630138101_5877974909432391129_n Ο Αλέξης Τσίπρας είναι λαϊκός ηγέτης, αποδεδειγμένα!

Τον αμφισβήτησαν μέσα και έξω (αλλά και στο κόμμα), τον λοιδορούσαν, τον υπονόμευσαν, προανήγγειλαν την ανατροπή του και τον ερχομό μιας » φρέσκιας» άλλης ηγεσίας και τον απείλησαν σε όλους τους βαθμούς. Δεν έκανε όμως πίσω και όταν οι πιο πολλοί κάναν τους λαγούς μιλώντας για βιαστικές και άκυρες κινήσεις, όπως το δημοψήφισμα, αυτός, ως πρωθυπουργός όλου του λαού σήκωσε το βάρος όλο και υπερασπίστηκε τον λαό και την δημοκρατία, διαφωνώντας με την συνέχιση της λιτότητας προς τους εργαζόμενους-άνεργους και συνταξιούχους. Υπερασπίστηκε τους Φτωχούς, την πλέμπα, όπως λένε οι αστοί, με κίνδυνο να απολέσει τα μικροαστικά ρεύματα και μας ενθάρρυνε με το καθαρό και τίμιο λόγο του και κέρδισε στον πιο καθαρό ταξικό αγώνα .

Είναι λαϊκός ηγέτης και οφείλουμε να τον στηρίξουμε έμπρακτα για να προχωρήσει στο δύσκολο δρόμο, να αλλάξει η χώρα μας και όλη η Ευρώπη, σταματώντας την λιτότητα και αναδεικνύοντας την δημοκρατία. Τον πολύπλοκο αγώνα να αλλάξει το ελληνικό μιζαδόρικο και αυταρχικό κράτος. Έχουμε μεγάλο δρόμο, θέλει υπομονή ώστε να ακολουθήσουν και οι άλλοι λαοί με τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Θέλει επιμονή στον σκοπό και κινήσεις βάση της δυναμικής κάθε κατάστασης που αλλάζουν τους συσχετισμούς. Θέλει να μάθουμε να λειτουργούμε με ευελιξία όταν απαιτείται αλλά και με ατσάλινη ενότητα όταν χρειάζεται κάτι συμπαγές.

Ζούμε μια πολιτική επανάσταση και η διάρκειά της θα εμπλουτιστεί με τα κοινωνικά κινήματα που οφείλουν να συμβάλλουν με την απαραίτητη αμοιβαιότητα. Να μην διστάσουμε μπρος τα δόντια των κεφαλαιοκρατών και τα πολιτικά τους τσόλια και τώρα που θα βγει ο εχθρός και θα βρυχάται, εμείς να είμαστε πολυμήχανοι και να στηρίζουμε με τις πράξεις μας τον λαό, που θα είναι στο στόχαστρο με όλα τα μέσα. Τηλεοράσεις, εφημερίδες, ραδιόφωνα, τράπεζες,εργοδοσία, γραφειοκρατία θα είναι εναντίον μας και θα μας υπονομεύουν. Εμείς με αλληλεγγύη, συνεργασία και δημιουργικότητα θα δημιουργούμε αυτό που μας ταιριάζει.

Ο αγώνας για ευημερία με δικαιοσύνη, δημοκρατία και σεβασμό στο περιβάλλον είναι μακρύς και σχεδόν άγνωστος. Ξεκινάμε με το σταμάτημα της λιτότητας προς τους εργαζόμενους και τον λαό. Συνεχίζουμε με την Ευρώπη των αλλαγών. Είναι στα χέρια μας αυτόν τον αγώνα να μην τον υπονομεύσουμε μόνοι μας με την αλαζονεία του νικητή, τον σεχταρισμό, την ιδεολογική αλήθεια της ονείρωξης, του κάθε δόγματος και την ακαμψία της ηγεμονίας προς στον λαό. Είναι στα χέρια μας, η ευκαιρία να οργανωθεί δημοκρατικά και ελεύθερα η κοινωνία, η πολιτική, η οικονομία και αυτό θέλει εργαζόμενους σε συνεννόηση και αλληλεγγύη και θέλει όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, γιατί μόνοι μας δεν αρκεί και η στρατηγική μας το απαιτεί.

Βήμα βήμα, από τα κάτω και από τα πάνω, να αλλάξουμε το ήθος της κυρίαρχης πολιτικής και του δημόσιου χώρου. Η τιμιότητα, το δίκαιο, η αλληλεγγύη, η συνέπεια η αποτροπή και καταγγελία των ρουσφετιών και της ιδιοτέλειας στα κοινά, είναι καθήκον μας. Να μην φοβηθούμε την σύγκρουση, ούτε όμως και την υποχώρηση και να μάθουμε από το ξανακοίταγμα του πεδίο που αγωνιζόμαστε. Να αντισταθούμε και να αποτρέψουμε την διαπλοκή, τον γρήγορο και εύκολο πλουτισμό από το κράτος και να αντιμετωπίσουμε την γραφειοκρατία που πηγάζει από την κοινωνία και την δυσκολεύει. Να σταματήσουμε το μοντέλο της πολιτικής που δημιούργησαν οι πλούσιοι για να αυτοεξυπηρετούνται και να αναπαράγονται μέσω των κυβερνήσεων τους. Να εμπνεύσουμε εμείς οι αριστεροί και αριστερές με την στάση ζωής μας, σε όλες τις κοινωνικές σχέσεις, τώρα που έχουμε κυβέρνηση που αγωνίζεται για τα συμφέροντα μας.

Να στηρίξουμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημαίνει να μην τον υπονομεύσουμε με τις αδυναμίες μας και αυτό σημαίνει ότι, κόμμα και κυβέρνηση δουλεύουν με χέρια καθαρά, σε συνεργασία και δίχως προσωπικές φιλοδοξίες έχοντας μπροστά ως πυξίδα τα λαϊκά και ταξικά συμφέροντα. Βασικός του σύμμαχός η γενιά του, που είναι το μέλλον. Να ‘εκμεταλλευτούμε’ το ηθικό πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα και της γενιάς του που στέκονται με καθαρά χέρια και ριζοσπαστικές απόψεις απέναντι στο παλιό πολιτικό κόσμο, τον αστικό. Θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο, την αρετή και την τόλμη. Είμαστε το μέλλον και είμαστε κάτι άγνωστο που θα γεμίσει με νόημα από τις αξίες μας γιατί αγαπάμε την ζωή και αγωνιζόμαστε γι αυτήν.

Νίκος Καρανίκας, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

ΙΖΑ. 18729_1431952277129799_2119777604063073463_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s