πριν τα αδιεξοδα γινουν μαφια

beautiful colored peacock in the zoo photo montage red and green
beautiful colored peacock in the zoo photo montage red and green

Δύσκολη εποχή για τον Αριστερισμό -παιδική αρρώστια του κομμουνισμού…

Είναι δύσκολο να αφήσεις την επαναστατική ρητορεία που σου δίδαξε ο φοιτητικός συνδικαλισμός, οι διάδρομοι της ημιμάθειας και να στρωθείς να κάνεις πολιτική με κοινωνική γείωση και σκοπό να παρέμβεις δραστικά και όχι απλά θεωρητικά. Το ξέρω γιατί και εγώ βρέθηκα να σπουδάζω και ζυμώνομαι στους διαδρόμους του συνδικαλισμού.
Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι οι γενικόλογοι σχεδιασμοί είναι ερεθιστικοί γιατί σε απογειώνουν από την πραγματικότητα αλλά δεν βοηθάνε για να αλλάξεις την πραγματικότητα, παρά μόνο όταν θα μπεις στις κοινωνικές σχέσεις για να παρέμβεις εντός αυτών, αλλάζοντας τους συσχετισμούς ή την πορεία τους. Σ αυτήν την περίπτωση όμως πηγαίνεις με την δυναμική της κατάστασης ώστε να επηρεάσεις την πορεία προς όφελος σου και όχι με την έμπνευση μιας θεωρητικής αδιαφορίας για το παρόν.
Την περίοδο αυτή, την εποχή της κρίσης και της φτώχειας για το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, ο αριστερισμός και η κομμουνιστική αριστερά ζει το αδιέξοδο της στην Ελλάδα.
Δεν μπορεί να δεχτεί την πολιτική της διαχείρισης με σκοπό την έξοδο από την κρίση και πρόσημο τα λαϊκά συμφέροντα και τους φτωχούς.
Δεν μπορεί να δεχτεί την πολιτική των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος του λαού, δεν μπορεί να δεχτεί την σύγκρουση και τους συσχετισμούς δύναμης.
Ο αριστερισμός δεν μπορεί να δεχτεί ότι αναπαράγει μόνο τον εαυτό του ως περσόνα του βερμπαλισμού, με μικρή επιρροή πλέον μόνο στον διάδρομο των Πανεπιστημίων και χάνει το έδαφος από τα πόδια του βλέποντας τα λαϊκά και φτωχότερα στρώματα, μαζί με την νεολαία να στηρίζουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προσφέροντας στήριξη.
Δεν μπορεί ο αριστερισμός να καταλάβει, λόγω του μικροαστισμού του, πια είναι τα διακυβεύματα των φτωχών, ούτε μπορεί να καταλάβει ότι η συγκυρία επηρεάζει όλη την Ευρώπη.
Δεν μπορεί να χαράξει πολιτική υπέρ των λαϊκών παθών και γιαυτό πολιτικά στέκεται δίπλα στην άκρα δεξιά προτάσσοντας το ίδιο με αυτούς, την πτώση της κυβέρνησης και την μαφιόζικη τακτική του τραμπουκισμού.
Το είχα πει από πέρυσι, ότι σε περίπτωση αριστερής κυβέρνησης , όπως σ όλη την λατινική Αμερική, έτσι και εδω, ή θα συνταχθείς με την κυβέρνηση και τα λαϊκά συμφέροντα και θα παλέψεις για τις αλλαγές ή θα πας με την άκρα δεξιά σε κοινό πολιτικό πρόταγμα…
Ο αριστερισμός ζει το μεγάλο του δίλημμα. Ή θα συνταχτεί με τα λαϊκά πονήματα και θα στηρίξει ένα πρόγραμμα κοινωνικού δικτύου προστασίας των λαϊκών αναγκών για την αντιμετώπιση της κρίσης , βάζοντας πλάτη για την αλλαγή των συσχετισμών, ή θα πάει στην ίδια πλατεία της άκρας δεξιάς και δίχως βιώσιμη εναλλακτική πρόταση θα δημαγωγεί με αερολογίες του θυμικού και του κόσμου των συναισθημάτων και θα τραμπουκίζει ως πολιτική μαφία τον λαό και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθούν να αγωνίζονται στο πλάι του λαού και της κυβέρνησης.
Το ανιστόρητο που χαρακτήριζε τους φασίστες , έρχεται τώρα στα στόματα και τα απαίδευτα μυαλά των μικροαστών αριστεριστών προκαλώντας την λογική και την ιστορία.
Δεν διάβασαν την ιστορία της επανάστασης του 1917, που προχώρησε σε διαχείριση των κοινωνικών σχέσεων και την διαχείριση της καπιταλιστικής αγοράς ( Λενιν ΝΕΠ) αλλάζοντας τις σχέσεις προς όφελος του λαού. Επίσης δεν διάβασαν , ούτε παρακολούθησαν την κατασταση στην λατινική Αμερική του σήμερα.
Ο αριστερισμός είναι όμηρος του πολιτικού του ΚΕΝΟΥ για το σήμερα και έτσι αιωρείται στον πλανήτη της επαναστατικής θεωρητικολογίας που γεννάει τελικά μόνο συναισθηματισμούς για δάκρυα που φτιάχνουν το καταθλιπτικό τοπίο των παρεών και των φιλικών σχέσεων μαζί με αλκοόλ και φιλολογικές εξάρσεις της αριστερής φαντασίωσης.
Ο αριστερισμός κινδυνεύει λόγω του συναισθηματισμού του με τα αδιέξοδα στην πολιτική αφήγηση για το σήμερα και το αύριο, να οδηγηθεί στην μαφιόζικη και αντιδραστική συμπεριφορά που έχει χαρακτήρα Ιδιώτη. Θα λειτουργήσει δηλαδή με ιδιοκτησιακό μένος που αρμόζει στην αστική φιλοσοφία.
Αριστεροί Ιδιοκτήτες κινήματος και λαού… ό,τι πιο νοσηρό και αδιέξοδο γιατί θα δημιουργήσει το περιβάλλον για μαφιόζικες συμπεριφορές όπου ο τραμπουκισμός και ο αποκλεισμός θα είναι ο χαρακτήρας των πολιτικών ταυτοτήτων του νέου αριστερισμού και όχι ο αιφνιδιασμός των πράξεων ενότητας μέσω του εναλλακτικού ριζοσπαστισμού που χαρακτήριζε τους αριστεριστές του ’70.
Η εποχή αυτή έχει δυστυχώς ή ευτυχώς γεννήσει ερωτήματα υπαρξιακά για τους αριστεριστές, όπως και για την συνολικότερη αριστερά, αλλά όταν αυτά βρίσκουν την απάντηση τους στην μαφιόζικη συμπεριφορά τότε έχουμε σημάδια παρακμής και εκφυλισμού που θα ντυθούν για λόγους ύπαρξης και αναπαραγωγής με τον μανδύα της πολιτικής οργάνωσης.
Η αριστερά υπάρχει για να απαντάει στο τι να κάνουμε ως κοινωνία σήμερα πηγαίνοντας στο αύριο και όχι ως γκρούπα αδιεξόδων να οδηγηθούμε στην δίνη της αντιδραστικότητας και της σέχτας που χαίρεται με την αυτοεπιβεβαίωση της ταυτότητας. Η ταυτότητα όμως, όπως λέει ο Αντόρνο στην »Αρνητική διαλεκτική», είναι μια κίνηση ξεπεράσματος της και όχι εγκαθίδρυσης, αποδοχής της ως το μέλλον.
Αποδείχτηκε στην σημερινή ανθρωπιστική κρίση ότι η φιλολογική αριστερά, οι αριστεριστές μικροαστοί είναι σαν το παγόνι , κάνει θόρυβο και εντυπωσιάζει και όχι πολιτική σύγκρουση ή παρέμβαση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αριστερά που άδραξε την ευκαιρία και μπήκε στην δυναμική της κατάστασης με σκοπό να διαχειριστεί την κρίση προς όφελος του λαού αλλά με προτεραιότητα τους φτωχούς, τους μη έχοντες και όχι τους μικροαστούς που τσιρίζουν για τους φόρους και το φπα. Δεν φοβηθήκαμε που δεν υπήρχε ιστορικό προηγούμενο και έτσι διεκδικήσαμε και κερδίσαμε την κυβέρνηση του τόπου επηρεάζοντας όλη την Ευρώπη και δεν κάτσαμε φοβισμένοι στις φιλολογικές αγωνίες κάνοντας το παγόνι στις παρέες.

υ.γ. Αυτό που συνέβη στην Θεσσαλονίκη με την ‘αντιρατσιστική πρωτοβουλία’, όπου μια ομάδα 15 ιδιοκτητών του κινήματος απέκλεισε τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτικό αυτού του αδιεξόδου που έχουν βρεθεί οι αριστεριστές.

Νίκος Καρανίκας
ΣΥΡΙΖΑ 5ου Θεσσαλονίκης

revlogo_585

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s