Καθαρίζει το τοπίο, πνέει άνεμος καθαρός.

15965608_1445396168816010_6993239673972540143_n

Καθαρίζει το τοπίο, πνέει άνεμος καθαρός.

Όποιος ή όποια δεν ερμηνεύει τον πανικό της διαπλεκόμενης ΝΔ και των Πασόκων τότε μπορεί να σκεφτεί ότι… λόγω των μέτρων που πάρθηκαν και έθιξαν τον μεσαίο οικονομικά κόσμο, λόγω της επιτήρησης, της νέας αξιολόγησης, των επόμενων συσκέψεων με τους θεσμούς … χρειάζεται να γίνουν εκλογές, ανασχηματισμός, παραίτηση, υποχώρηση, συμμαχία με χαμένους από την προηγούμενη περίοδο και γυρολόγους της εξουσίας…

Η κατάσταση όμως άρχίζει να αλλάζει και μετά από 2 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, με μέτρα για την διάσωση της ελληνικής κοινωνίας από την χρεοκοπία, με την ανασύσταση του αλληλέγγυου κοινωνικού κράτους ώστε να σηκωθούν οι γονυπετείς της κρίσης με αξιοπρέπεια φαίνονται οι κατευθύνσεις, αρχίζει και καθαρίζει το τοπίο.

Παρ΄όλη την προπαγανδα των ΜΜΕ, ο λαός κρίνει και συγκρίνει, θυμάται ποιοι κατέστρεψαν το σύστημα υγείας χρεοκοπώντας το με σκάνδαλα και καταχρήσεις, θυμάται ποιοι χρεοκοπήσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και καταλαβαίνει την μάχη που δίνει η κυβέρνηση για την εξυγίανση του ασφαλιστικού, την αναλογικότητα στην φορολογία, την διάσωση, εξυγίανση και εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας για όλο τον κόσμο και όχι μόνο για τους έχοντες. Θυμάται ο κόσμος, δεν ξέχασε επειδή τα ΜΜΕ της διαπλοκής βομβαρδίζουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ με ψέματα, με λάσπη, με τρομοκρατία και ανακρίβειες ή συκοφαντώντας τον πρωθυπουργό της χώρας και συντάσεται στο χτύπημα της διαπλοκής, και την κάθαρση που χρειάζεται ο τόπος. Γιαυτό αλλάζει η συμπεριφορά του κόσμου.

Με την έναρξη των επενδύσεων και το άνοιγμα στις αγορές, για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, χτυπώντας την αδήλωτη εργασία και τα γνωστά ‘μαύρα’ μεροκάματα, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι καταλαβαίνουν την μάχη που δίνει η κυβέρνηση και για το λόγο αυτό δεν ακολουθούν τα καλέσματα της διαπλοκής ώστε να φωνάζουν ότι όλοι μαζί μπορούν.

Δεν μπορεί να αντέξει η ΝΔ και το Πασοκ ότι τον εκσυγχρονισμό του Κράτους το κάνει η σημερινή κυβέρνηση, με την ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς το κράτος που άρχισε να λειτουργεί με όρους τεχνικού συστήματος, κοινωνικά αλληλέγγυα και δεν λειτουργεί όπως είχαμε μάθει με τα γρηγορόσημα, τις αργομισθίες, τα ρουσφέτια, την διαφθορά…

Τώρα ο κόσμος καταλαβαίνει ότι εκσυγχρονισμός του κράτους είναι να έχει μια κυβέρνηση που στέκεται στο πρόβλημα για να το λύσει, πολεμώντας και όχι αναπαράγοντας το διεφθαρμένο κράτος και έτσι αλλάζει καθημερινά η στάση του λαού και ξεπερνάει την προπαγάνδα των στρατευμένων ΜΜΕ της διαπλοκής και της μαφίας.

Οι δυνάμεις που κυβερνούσαν όλα τα χρόνια, έχουν χαραχτεί στην μνήμη του λαού πολιτικά αλλά και ως πρόσωπα και ας αλλάζουν όνομα και έμβλημα.

Η ατζέντα τους με τον εμφύλιο, με τις διακοπές του πρωθυπουργού, με τις φωτιές, όπως και η αρνητική στάση τους με υπονόμευση απέναντι σε μεταρρυθμίσεις που ανοίγουν το τοπίο των επενδύσεων, δείχνει ότι δεν έχουν στρατηγική και έτσι μεταφέρουν το αίτημα των εκλογών για το ’18, αφού απέτυχε η ‘αριστερή παρένθεση’ του ’16-‘17 ως στρατηγική.

Υιοθετούν τον δεξιό λαϊκισμό αρνούμενοι τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που θέλει μεταρρυθμίσεις υπέρ ενός κράτους δικαίου μακριά από δεισιδαιμονίες, ιδεοληψίες, λαμογιές και αναχρονισμούς.

Η Δεξιά μαζί με τα διαπλεκόμενα απομεινάρια του Πασοκ προσπαθεί να ανασυνταχθεί με δυο τρόπους. Αρχικά μαζεύοντας όλη την διαπλοκή και μετατρέποντας την σε πολιτική πίεση μέσω των ΜΜΕ, των εταιριών που ελέγχουν και παράλληλα με την συστράτευση νέων ηλικιακά προσώπων ώστε να μην βαραίνουν τα ονόματα της διαπλοκής ( πολύ δύσκολο όμως γιατί ο κανιβαλισμός του διαπλεκόμενου κεφαλαίου με την λαϊκή δεξιά είναι αντιφατικός).

Αυτό το σκηνικό στήνει το διαπλεκόμενο κεφάλαιο με σημαιοφόρο τον Μητσοτάκη, αλλά δεν έχει λαϊκά ερείσματα λόγω της μνήμης και του κριτηρίου του κόσμου για το χθες αλλά και το σήμερα, για το ήθος και την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που είναι στο πλάι του λαού δίχως ιδιοτέλεια, ασχέτως των δυσκολιών, των λαθών και των καθυστερήσεων.

Η συκοφαντία είναι η μοναδική στρατηγική της Δεξιάς και του Πασοκ και αυτό το κάνουν ενώ γνωρίζουν ότι το ηθικό πλεόνασμα είναι υπόθεση γενικότερης πολιτικής που επιβεβαιώνεται από τις πράξεις και όχι από δημοσιεύματα μαφιόζων και διαπλεκόμενων.

Ο φόβος και ο πανικός της Δεξιάς αντανακλά την σχέση της με την αγωνία του διαπλεκόμενου κεφαλαίου, αυτών που ήταν κρατικοδίαιτοι με θαλασσοδάνεια και offshore και τώρα είναι εκτός κυβερνητικού σχεδιασμού. Εξάλλου τι να λέμε για το κόμμα που χρωστάει κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια.

Αυτόν τον φόβο θέλουν να μεταφέρουν μετατρέποντας τον σε αντιπολίτευση θέλοντας να επηρεάσουν υπέρ τους το λαό και εναντίον της κυβέρνησης, ώστε να αποκρύψουν την στρατηγική της νίκης που εκπέμπεται και φανερώνεται στις διαθέσεις του λαού όχι μόνο για τις επόμενες αξιολογήσεις αλλά και για τις εκλογές του 2019 .

Όλα τα νέα κομματικά υβρίδια της διαπλοκής είναι αναλώσιμα και έχουν ορίζοντα την ήττα τους και το εσωτερικό τους ξεκαθάρισμα, αυτών αλλά και των κομμάτων από τα οποία προέρχονται, της ΝΔ και του Πασοκ. Θα διαλυθούν όμως, μετά τις εκλογές του ’19, γιατί μέχρι τότε θα παραχθούν κόμματα και ομαδοποιήσεις για την στήριξη των διαπλεκόμενων με διάφορα ονόματα που σκοπό θα έχουν να δελεάσουν κόσμο μέσα από την προπαγάνδα και έτσι να αφαιρεθούν από την δυναμική της κυβέρνησης αυτής, που τελικά κατάφερε αυτό που δεν κατάφεραν οι ίδιοι.

Παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά οι διαπλεκόμενοι με το παλιό πολιτικό προσωπικό να παρελαύνει σε συνέδρια αμνησίας και αδιεξόδων. Ας τους καταδείξουμε ως υπαίτιους και ας τους θυμόμαστε ως έτσι.

Η κυβέρνηση προχωράει μαζί με τον λαό και έχει ορίζοντα την δεύτερη τετραετία για να καθαρίσει ο τόπος από το χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό που μας έφερε στην κατάσταση της χρεοκοπίας, αλλά και για να αλλάξουμε σελίδα δημιουργώντας ένα πολιτισμένο περιβάλλον που η οικονομία δεν θα είναι ξεκομμένη από την πολιτική και την κοινωνία, αλλά θα την υπηρετεί μέσα από την κοινωνική δικαιοσύνη και την δίκαιη ανάπτυξη.

Προχωράμε και ανοίγουμε νέους δρόμους.

 

Καρανίκας Νίκος

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s