Η Δεξιά, μια απορία. Οι μπαταχτσήδες της, μια απάντηση

J e a n - H é l i o n Abstraction
       Η Δεξιά των μπαταχτσήδων ή οι μπαταχτσήδες της ΝΔ ;  Αυτό είναι ερώτημα.  Τα άλλα περί ήθους και εντιμότητας είναι υποθέσεις δημαγωγίας για την Ελληνική Δεξιά.
Μίζες, γρηγορόσημα, φοροδιαφυγή, διαφθορά, διαπλοκή, offshore, εκβιασμοί, καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλαζονεία, κατάχρηση εξουσίας, αρχαιοκαπηλία, μαφία ναρκωτικών με ‘βαπόρια και δεξαμενές’ … είναι λέξεις, που έντυσαν με ουσία και νόημα την Δεξιά που μας κυβερνούσε δεκαετίες και έστησε την μεγαλύτερη μπίζνα, το Κράτος, αλλά για λογαριασμό της, για τους εκλεκτούς της, την αριστεία της και την αξιοκρατία της
      Στην κρίση φάνηκαν όλα. Βίλες, σκάφη, πισίνες, offshore, οι λογαριασμοί στις τράπεζες του εξωτερικού που φούσκωσαν λόγω της φοροδιαφυγής,  αρχοντικά στο εξωτερικό… εγκλήματα δηλαδή που είναι γνωστά πλέον και στους εισαγγελείς.
      Στην κρίση η Δεξιά με την ΝΔ και το Πασοκ προστάτεψαν τις τράπεζες, τους μεγαλοκαταθέτες, τους πλούσιους, τους κακούς επιχειρηματίες που πήραν άσυλο για την μαύρη και λαθραία αγορά με τα μαύρα και μικρά μεροκάματα, διαλύοντας τις υπηρεσίες ελέγχου του Κράτους.
      Στην κρίση επέλεξαν μεριά και διευκόλυναν την ανομία του κεφαλαίου και αυτό φάνηκε από τις εξαιρέσεις των επιχειρήσεων που δεν συντάχτηκαν με την πολιτική του εργατικού εξευτελισμού και εκβιασμού αλλά ούτε με την άνομη κερδοφορία . Γι’ αυτό οι βασικές συμμαχίες που έκαναν ήταν με ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και αυτό το καταφέρανε με τα γνωστά θαλασσοδάνεια, τις γενικότερες άνομες και ‘πειραγμένες’ εργολαβίες και την απουσία σοβαρού νομοθετικού πλαισίου. Κυβερνήσεις ‘πάρε-δώσε’ του αμοραλισμού και της υποκρισίας ήταν οι κυβερνήσεις της Δεξιάς με την ΝΔ και το Πασοκ.
      Γι’ αυτό ουρλιάζουν, τσιρίζουν, σπρώχνουν, βάζουν τρικλοποδιές, υπονομεύουν, ψεύδονται, τρομοκρατούν και φοβίζουν τον κόσμο.
      Η Δεξιά δυστυχώς δεν είναι οι εξαιρέσεις των έντιμων ανθρώπων της ΝΔ και του Πασοκ που γνωρίζουμε από το σπίτι μας, το σόι μας, την γειτονιά και την δουλειά μας.
Δυστυχώς Δεξιά είναι αυτοί οι άνθρωποι με τις ιδέες και πράξεις τους που καθόρισαν και επωφελήθηκαν από την διαχείριση του Κράτους.  Αυτό το Κράτος που πρέπει να  το μετασχηματίσουμε σε θεσμό κοινωνικό, δημοκρατικό, δημιουργικό και όχι όπως το σχεδίασε και ονειρεύεται ακόμα η Δεξιά με την ΝΔ και το Πασοκ .  ‘Αυτοί’ απέδειξαν τι υπηρετούν, ποιους  και ποιοι επωφελήθηκαν.
     Η Δεξιά είναι η – δική της κομματική, πολιτική – ελίτ που δημιουργείται συνεχώς από την ιδιοτέλεια, την οικογενειοκρατία και είναι η κληρονομιά των κομμάτων της αστικής τάξης  που έρχονται  από μακριά,  από τον προηγούμενο αιώνα και δεν είναι δημιούργημα του Μητσοτάκη και του Καραμανλή.
      Η ΝΔ μπορεί να είναι του Καραμανλή, αλλά η Δεξιά είναι κάτι πιο βαθύ και ρίζωσε με την διαπλοκή και το ρουσφέτι, τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία, τα πέτρινα χρόνια, την πατριδοκαπηλία, την δεισιδαιμονία και την θρησκοληψία. Δεν ρίζωσε με το ανύπαρκτο  κοινωνικό της  έργο ούτε με την εξαίρεση τον ‘σοσιαλιστή’ Καραμανλή την δεκαετία του 1970.  Η Δεξιά είναι με την δημαγωγία και όχι με τη χριστιανική ηθική όπως κόπτεται και εκβιάζει.  Δεν είναι με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό,  με την δίκαιη ανάπτυξη,  το μοίρασμα και την αλληλεγγύη  που επικαλούνται τα στελέχη της δημαγωγικά.
       Η Δεξιά είναι αυτά που έκανε στις κυβερνήσεις της και παράλληλα ήταν τροχοπέδη στους θεσμούς ώστε το αποτέλεσμα να είναι διάτρητο και ευνοϊκό  για τους έχοντες.
       Σήμερα δίχως στρατηγική κατέληξε να είναι μόνο ένα κοστούμι που από κοντά μυρίζει άσχημα αλλά είναι ατσαλάκωτο, μια γλώσσα προστακτική που χειραγωγεί και είναι υποκριτική γιατί εκμεταλλεύεται όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες αρκεί να υπάρξει ατομική επιτυχία, ο ευτυχισμένος ιδιώτης.  Έτσι είναι η Δεξιά που γνωρίσαμε και δεν θέλει να αλλάξει πραγματικά αλλά μόνο στα λόγια, στις εξαγγελίες που ναρκώνουν την μνήμη και εγκλωβίζουν τον ψηφοφόρο καθώς δεν υπάρχει κοινωνία αλλά μόνο άτομα και εταιρίες- οικογένειες.
       Η Δεξιά είναι οι πράξεις της αυτά τα χρόνια, τα ίχνη αδικίας που προσπαθεί να καλύψει. Είναι αυτό που γνωρίζουμε και μας γεννάει αισθήματα πίκρας, όταν γέρνουμε να κοιμηθούμε και έχουμε συνείδηση και μνήμη, αφήνοντας την τελευταία εικόνα της ημέρας που είναι μια αδικία κοινωνική και μας φέρνει θλίψη γιατί δεν κάναμε κάτι.
      Αριστερά είναι όταν γεννιέται μια ανάγκη για ωραίες σκέψεις και σχέδια για το αύριο, ώστε να ξυπνήσουμε με την ελπίδα ότι όλα θα αλλάξουν προς όφελος της κοινωνίας και  όχι με ένα θαύμα και όχι για λίγους και εκλεκτούς όπως μας δίδαξε η Δεξιά,.
     Αυτή είναι η διαφορά και η απάντηση στο ερώτημα τι είναι η Δεξιά. ‘Αυτοί’ με την διαπλοκή, την ιδιώτευση και την δημαγωγία, εμείς με την κοινωνία και την Δίκαιη Ανάπτυξη, την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. ‘Αυτοί’ με την πολιτική οσφυοκαμψία, εμείς με την μάχη, τον αγώνα και την προοπτική για να αλλάξουν τα πράγματα, η κατάσταση, το αύριο.  ‘Αυτοί’  με το ψέμα, την συκοφαντία και δίχως στρατηγική αλλά σταθερά με τους έχοντες, εμείς με την αλήθεια που κοστίζει επειδή μεροληπτούμε υπέρ των φτωχών, αλλά έχουμε στρατηγική την κοινωνία που στέκεται όλη όρθια, ισότιμα, δημοκρατικά και όχι μόνο οι έχοντες.
      Γι’ αυτό η ΝΔ στον δημόσιο της λόγο κάνει προβολή των δικών της προβλημάτων καταγγέλλοντας με όρους ψέματος την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.
     Μετά από 2 χρόνια δύσκολα για την διακυβέρνηση του τόπου από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και Οικολόγους Πράσινους το τοπίο αρχίζει και καθαρίζει. Η ανεργία υποχωρεί σταθερά και με όρους ευνοϊκούς χτυπώντας την αδήλωτη εργασία, οι επενδύσεις άρχισαν με πρόσημο την δίκαιη ανάπτυξη, το σύστημα δημόσιας υγείας ξαναστήνεται έχοντας προτεραιότητα τον ασθενή και τον εργαζόμενο, το ασφαλιστικό μπήκε σε ρότα διάσωσης και προοπτικής. Αυτά τα χρόνια η διαπλοκή χτυπιέται όσο ψηλά και αν βρίσκεται, ενώ η θέση της Ελλάδος  διεθνώς αναγνωρίζεται θετικά, η δημόσια διοίκηση διαρκώς επανεξετάζεται και αναθεωρείται με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών και το χτύπημα της διαφθοράς.
    Μετά από χρόνια υπονόμευσης της δημόσιας παιδείας, σήμερα το σχολείο ανασυγκροτείται σε δημοκρατική κατεύθυνση, δημιουργείται το τηλεοπτικό πεδίο με όρους νομιμότητας και βιωσιμότητας, τα ανθρώπινα δικαιώματα αναγνωρίζονται για όλο το κόσμο, ενώ ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία έπαψαν να είναι ο Κρατικός λόγος.
     Πρώτη φορά διαφαίνεται προοπτική για τον λαό και όχι μόνο για τα λαμόγια του κεφαλαίου και της Δεξιάς παρέας.
     Προχωράμε έχοντας το βλέμμα στο μέλλον, γνωρίζοντας ότι θέλει δουλειά πολύ, χρόνια πολλά και ανιδιοτέλεια μέχρι τέλος για να αλλάξουμε το Κράτος και την πολιτική που μας πέταξε στα βράχια αφήνοντας ως θύματα την κοινωνία,  τους μη έχοντες και τις οικογένειες τους στην ανέχεια και την χώρα μας ξέφραγο αμπέλι στις ορέξεις των λαμόγιων ανά τον κόσμο όλο.
Προχωράμε με όραμα, και μνήμη ώστε με πράξεις καθημερινά και με τα χρόνια να απαντάμε τι σημαίνει Δεξιά.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s