Πήραμε πίσω το όνομα και την Ιστορία μας.

μακεδονια

Πήραμε πίσω το όνομα και την Ιστορία μας.
Είμαστε φορείς της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή.
Προσωπικά, μεγάλωσα στον Γιδά, στην Αλεξάνδρεια. Η περιοχή έγινε γνωστή από το βιβλίο » τα μυστικά του βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα. Αμφιβάλω αν το διάβασαν οι εθνικιστές και ας ήταν με τις «εθνικές» δυνάμεις της εποχής. Παρ’ όλα αυτά μετά από καιρό ο Γιδάς έγινε Αλεξάνδρεια και ξέχασε, αλλά όπως όλοι οι τόποι χρειάστηκε έναν μύθο…και το απογειώσαν.
Μέσα στον μύθο αυτόν, στήνεται ένας εθνικισμός που διχάζει τους κατοίκους που είναι όλοι πρόσφυγες απο τον Πόντο, την Μικρά Ασία και εσωτερική μετανάστευση . Ένας γελοίος εθνικισμός που αρχίζει και καταλήγει στο ότι είμαστε, εμείς από τον Γιδά απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου και του βασιλείου του, ενώ στα χωράφια μας, στον βάλτο, ακόμα βρίσκουμε κοχύλια ..
Ας καταλάβουν οι Πατριδοκάπηλοι ότι το ψέμα τους έχει κοντά ποδάρια και η Ιστορία έχει τον βασικό λόγο σ’ αυτή την πολιτική πράξη. Τα επιχειρήματα είναι πιο ισχυρά από το θυμικό. Πατριωτισμός δεν σημαίνει εχθρότητα με την γείτονα χώρα..
Η συνεργασία, η καλή γειτνίαση , η Ειρήνη, η αδελφοσύνη των λαών, η αλληλεγγύη και το κοινό καλό, είναι το μέλλον της περιοχής.
Ο πόλεμος, η έχθρα, το μίσος, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και το κόμπλεξ της μισαλλοδοξίας δεν είναι χαρακτηριστικά πολιτισμένου λαού όπως ο ελληνικός λαός.
Δεν έχουμε να φοβηθούμε από τον γείτονα λαό, αντιθέτως μπορούμε να κάνουμε τις σχέσεις μας ακόμα πιο δημιουργικές από τα καζίνο και τα φθηνά προϊόντα.
Η Ελληνική Μακεδονία είναι Ελληνική και δεν το διαπραγματευόμαστε. Έχουμε εθνικότητα, ελληνική γλώσσα που κατάγεται και έχει ρίζα και συνέχεια από την αρχαία ελληνική γλώσσα, έχουμε θέατρο, αρχιτεκτονική, Ποίηση, λογοτεχνία, δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, χορούς, φιλοσοφία, έχουμε Ιστορία, έχουμε μνήμη, έχουμε ενότητα .
Δεν κινδυνεύουμε από την γείτονα χώρα επειδή θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και θα μιλάει την γλώσσα που μιλάνε αιώνες τώρα και είναι μια σμίξη του τόπου με ρίζα, καταγωγή την σλαβική και όχι την αρχαία ελληνική και μακεδονική.
Επιτέλους, λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα που λειτουργούσε προς όφελος των εθνικιστών της γείτονας χώρας με την βοήθεια των εθνικιστών της χώρας μας. Ο Σαμαράς με εθνικιστική ατζέντα έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ , του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που πρότεινε σύνθετη ονομασία όπως σήμερα, με αποτέλεσμα να αποκαλούνται από όλο τον κόσμο ως Μακεδονία. Μόνο εμείς την αποκαλούσαμε ΠΓΔΜ.
Η σημερινή κυβέρνηση έλυσε το πρόβλημα που μας ταλαιπωρούσε και η συμφωνία βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Η γείτονα χώρα από τώρα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία σε όλο τον κόσμο. Ενώ η ελληνική Μακεδονία συνεχίζει την Ιστορία της.
Αυτό δεν αντέχουν οι φασίστες, οι εθνικιστές, οι Πατριδοκάπηλοι, οι πολεμοχαρείς, οι δημαγωγοί, οι ανιστόρητοι, αλλά και οι Ακροδεξιοί της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου  Μητσοτάκη  – Σαμαρά, που το μόνο που θέλουν είναι να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα, να πάρουν την κυβέρνηση ξανά για να γλιτώσουν από τους εισαγγελείς και να συνεχίσουν την διαφθορά με τα κουμπαριά τους, με διωκόμενους για εμπορία πρέζας.
Να μην αφήσουμε την πολιτική της χώρας, την συνεργασία των χωρών και το μέλλον μας στους Μαφιόζους, τους πατριδοκάπηλους και τους εθνικιστές.
Το πατριωτικό αίσθημα να μην αλλοιωθεί από τον φασισμό. Το μέλλον ανήκει στην συνεργασία των χωρών και η προοπτική των χωρών των Βαλκανίων είναι η ενωμένη αλληλέγγυα και δημοκρατική Ευρώπη, είναι η Ειρήνη.

 vincent-van-gogh-dutch-post-impressionism-1853-1890-the-bridge-in-the-rain-after-hiroshige-1887
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s