Πρωινάδικη ενημέρωση

20200522_091926

Είπα να δω στο ΣΚΆΙ πρωινές ειδήσεις.
Ο Οικονόμου μόλις αντιλήφθηκε ότι γίνεται κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αγγελοκρούστηκε και άρχισε να αλλάζει χρώμα, να κουνάει άρρυθμα τα χέρια του, να μπλοκάρει η γλώσσα του και τα μάτια του άνοιγαν για να φανεί πως κοκκινίζουν σε βαθμό τέτοιο που νόμιζα ότι θα πάθει εγκεφαλικό. Ταράχτηκα με την προσωπική ένταση που έβγαζε η εμπάθεια του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι γνωστό ότι η εμπάθεια θολώνει το μυαλό που θέλει νηφαλιότητα για να κάνει την δουλειά του και έτσι δεν μπόρεσε να χειριστεί την συζήτηση κάνοντας εμφανή την απώλεια του ρόλου του ως δημοσιογράφου.
Ο καλεσμένος μίλησε συγκροτημένα, ήρεμος και ήταν υπομονετικός. Για μια στιγμή τόλμησε να αναφέρει ότι θα αυξηθεί η ύφεση και ότι μειώνεται 20% ο μισθός των εργαζομένων και σταμάτησε, μάλλον γιατί φοβήθηκε το εγκεφαλικό που είδε να πλανιέται πάνω από τον Οικονόμου και πριν προλάβει να τεκμηριώσει, προκάλεσε τέτοια ταραχή που ξεχείλισε πάνω στην κυρία Αναστασοπούλου, την άλλη φοβερή και αντικειμενική δημοσιογράφο που γουρλώνει τα μάτια της στην εικόνα και μόνο ανθρώπου που δεν συμφωνεί με την ΝΔ.
Παρακολουθώντας τους αντιλήφθηκα ότι έχουν τηλεοπτική άνεση και συγκροτημένη παρουσία, αλλά είναι μονόπρακτο ίδιας δομής, προβλέψιμο και αυτό δεν είναι δημοσιογραφία.
Τους βλέπω με μια μελαγχολία και τους λυπάμαι γιατί δεν έχουν αντίληψη και έλεγχο του εαυτού τους, ούτε της εικόνας που προσφέρουν.
Πάλι καλά που έχουμε δυνατότητα να αλλάζουμε κανάλι, αλλιώς δεν παλεύεται το επίπεδο τους, η εμπάθεια τους, το βλέμμα της κενής συνείδησης που έχει ο παραδομένος άνθρωπος στο ευτελές.
Χάλια αυτά τα πρωινάδικα της ενημέρωσης. Σου χαλάνε την μέρα.

Νίκος Καρανικας μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου

Πίνακας του Nicolas Tournier
‘Καθρέφτης-Γνώθι Σαυτόν’

1 comments

Σχολιάστε